Ohm My Soul

Ohm My Soul Searching Saturday!

Regelmatig vraag ik mezelf af; wat doe ik hier op aarde? Wat is mijn passie? Waar doe ik het allemaal voor? Ik kan me vaak helemaal verliezen in deze grote levensvragen. Sommige vragen houden me echt maandenlang bezig. Herkennen jullie dit?

Een van de redenen waarom de vragen steeds terugkomen is denk ik doordat ik er eigenlijk niet veel mee doe. Ik kan er dagen last van hebben, maar tot een antwoord kom ik niet. Ik lees wat artikelen over een bepaald onderwerp of koop een boek en mijn honger is dan tijdelijk weer gestild.

Levensvragen zijn heel interessant en het kan je helpen om sturing aan je leven te geven. Vanaf nu wil ik elke zaterdag een levensvraag beantwoorden. Vooral om mijzelf te leren kennen, maar ook ter inspiratie voor jou, misschien herken je je wel in mijn verhaal, of triggert de vraag iets bij je. Mijn vraag voor vandaag luidt als volgt:

Waarom ben ik hier op aarde?

Welja, laten we gelijk met de moeilijkste vraag beginnen.

Een mooie gedachte die ik heb opgedaan uit een boek van Hans Stolp: Waarom wij naar de aarde kwamen, is als volgt: Jij bent hier op de wereld om liefde en licht te delen. Jij bent hier om je wijsheid te verspreiden en mensen nog bewuster te maken. Jij bent er, omdat we zonder jou niet compleet zijn.

Dat vind ik een zeer mooie gedachte, maar wat betekent dit nou eigenlijk? Als ik hier op aarde ben om de wereld te verlichten, dat is het mijn taak om deze energie en intentie ook daadwerkelijk uit te dragen. Maar hoe dan? Het is aan mij om een manier te zoeken waarop ik dit wil doen. Belangrijk is dat ik tijdens mijn zoektocht het naar mijn zin heb. Als je het naar je zin hebt, dan straal je dat uit. Ook dat is licht en energie.

Zelf geloof ik dat het belangrijk is om te investeren in jezelf, op het gebied van voeding, mentaal, fysiek en sociaal gebied. Wanneer je hierin investeert, dat wordt je de beste versie van jezelf en wie wil dat nou niet? Daarnaast streef ik ernaar om een bewust en betekenisvol leven te leiden.

Pablo

Zou het dan echt zo simpel zijn?

In dat geval moet je dus gaan onderzoeken wat jij echt leuk vindt, wat jij echt wilt. Zoek het antwoord van binnen en voel het. Dan kun je vanuit daar geven wat jij hier op aarde te brengen hebt.

Zo op papier lijkt het een haalbaar plan. Ik ga tijd vrijmaken in het onderzoeken naar wat ik echt leuk vind en ondertussen probeer ik zo veel mogelijk te genieten van deze zoektocht, zodat ik liefde en licht uitstraal. Ik zal jullie op de hoogte houden van deze zoektocht! Doen jullie mee?

Lieve groet,
Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s