Ohm My Travel

India; love it, or hate it!

India, het land van chaos en heilige dieren. Ondanks dat ik geen directe reden heb om naar India af te reizen, kwam deze bestemming toch op mijn pad. Ergens wist ik van tevoren al dat ik India ging bezoeken, in Nederland had ik al een visum geregeld, maar met het idee om in een vrij weekend naar India te vliegen voor een kort bezoek. Het liep net even iets anders dan gepland, maar dat hebben jullie als het goed is al gelezen.

India is heftig, de geuren, de kleuren, de geluiden. Alles komt heel hard binnen. Elke minuut is een uitdaging. Je moet alle zintuigen gebruiken om goed bij de les te blijven. Iedereen die je onderweg ontmoet wil geld van je en je wordt de hele dag door opgelicht. Het is een vreemd, vermoeiend maar ook een zeer fascinerend land.

Ondanks bovengenoemde uitdagingen heb ik ook veel mooie dingen gezien, enkele hoogtepunten zijn de Taj Mahal, Lotus tempel, Lodi Gardens, geboorteplaats van Hare Krishna, Rishikesh (yoga hemel) en ontelbaar veel mooie tempels.

Mijn conclusie; India is niet te vergelijken met andere landen, het is een ingewikkeld land met veel eigen regels die afwijken van de wet, een land vol contradicties. India is als je het mij vraagt een land voor de gevorderde reiziger. Ik ben in ieder geval heel blij om weer door te reizen naar Nepal!

Liefs,
Iris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s