Ohm My Philosophy·Ohm My Soul

Wie ben ik in essentie?

Wat als je geboren wordt in een wereld, met het gevoel dat je er niet goed tussen past?
Al van kleins af aan loop ik rond met de vraag: ‘wie ben ik’? Na jarenlang studeren, werken en reizen blijft deze vraag als een rode draad door mijn leven lopen: ‘Wie ben ik in essentie’?
Is dit voor jullie ook herkenbaar? Ik draag dit gevoel al mijn hele leven met mij mee en soms voel ik me daarin best alleen. Ik ben altijd maar zoekende en lijk daarin geen rust te kunnen vinden.

Ik heb altijd het gevoel alsof ik gewoon niet mee kan komen met de rest. Het lijkt alsof de wereld vol zit met mensen die houden van drukte, snelheid, harde muziek, carrière maken, overvolle agenda’s etc. Alles moet beter, sneller, meer, de wereld wordt harder en de deadlines worden elk jaar uitdagender. De wereld is heel individualistisch aan het worden. Ik mis steeds vaker de verbinding met mensen, met de natuur en met alles en iedereen om mij heen.

when-you-are-born-in-a-world-you-dont-fit-17772910

Voor mijn gevoel word ik constant tussen twee werelden heen en weer geslingerd. Het leven dat ik dacht dat ik wilde (mooie carrière, groot huis, geen geldzorgen etc.) en het leven dat eigenlijk het beste bij mij past (rust, regelmaat, de verbinding met andere mensen). Ik heb een ontzettend leuke baan bij een groot internationaal bedrijf, iets waar ik altijd van droomde, maar onlangs kwam ik deze quote tegen:

I think careers are a 20th century invention and I don’t want one!

Dit heeft me aan het denken gezet. Hoe mooi is het dat je ergens voor kiest wat niet standaard is. Lang heb ik geprobeerd om overal toch maar gewoon aan mee te doen, maar inmiddels ben ik erachter gekomen dat ik er gewoon niet voor gemaakt ben, ik zit gewoon anders in elkaar. Wat ik nodig heb is verbinding, ik ben erg gevoelig en heb veel rust en ruimte nodig.  Ik ben steeds meer aan het worden wie ik in essentie ben. Het is een enorme zoektocht, die me tot nu toe heeft geleid naar het pad van yoga en meditatie. Ik ben heel benieuwd waar ik uiteindelijk terecht kom.

Herkennen jullie deze struggle?

Liefs,
Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s